A. Buijs biologisch melkveebedrijf

Abel Buijs
Brugstraat 3
5384SX Heesch

h.buijs@comveeweb.nl
06 1241 8766

Ik voel me al jaren een Landschapsboer, omdat we ons bedrijf ook steeds natuurlijker ingericht hebben. Hierdoor krijgen we ook steeds meer wild en vogels. We zijn nu bezig met de aanleg van een wandelpad, bomen en bloemenranden. Het zou fijn zijn als onze manier van boeren extra waardering zou krijgen, dat is toch de toekomst!!

– Abel

Over A. Buijs biologisch melkveebedrijf 

Aan de Brugstraat in Loosbroek(Heesch) heb ik kleine 40 hectare grond, waarop we 60 melkkoeien en 30 stuks jongvee houden. Ook een mobiele kippenkar voor 244 kippen en 5 hanen is aanwezig.

In 2010 ben ik omgeschakeld naar een biologische bedrijfsvoering, omdat ik grootschalig niet zag zitten en daarom bewust voor andere richting heb gekozen. Al vanaf 2000 heb ik mijn percelen omgezet naar grasklaver en de laatste jaren heb ik daar ook nog kruiden bij. Onze koeien worden volop gekruist, met Holstein, MRIJ, Brown Swiss en Zweeds Roodbont. Ze krijgen volop weidegang vanaf 20 maart tot Kerstmis als het weer het toelaat.

Ook hebben we vanaf 2013 alweer 180 zonnepanelen op onze stal liggen.

 

Hier een aantal foto’s / of laten vervallen?

Meer foto’s nodig .

Foto van Abel zelf?